26 Ara 2010

Etkili Tweeterların 7 Alışkanlığı

KALİTE
Etkili tweeterlar güçlerinin farkındadır ve büyük gücün de büyük sorumlulukları beraberinde gerektirdiğini bilirler. Onlar için kalite her şeyden önce gelir. Kaliteli tweet atmak için uğraşırlar ve attıkları ya da paylaştıkları mesajları ince eleyip sık dokurlar.
İLİŞKİLER
Halkla ilişkiler ve iyi insan ilişkileri etkili bir tweeter’ın olmazsa olmaz yetenekleri arasındadır. Twitterın bağlantı kurmak ve ilişkileri geliştirmek için çok faydalı bir araç olduğunu bilirler ve takipçileriyle değerli bağlar kurmaya çalışırlar. Onlar için takipçilerinin sayısı değil onlarla kurdukları birebir ilişki her zaman daha önemlidir.
ÖNCE İNSAN
Etkili tweeterlar her twitter hesabının arkasında bir insan olduğunu hatırlayarak hareket ederler. Teknoloji onlar için bir amaç değil araçtır. Karşındakinin hassasiyetlerini gözlerler. Kendilerinden çok diğerlerinden bahsederler. İyi bir konuşmacı olduğu kadar dinlemesini de çok iyi bilirler.
TUTARLILIK
O kadar takipçiyle diyalog kurmak da bir beceridir. Çok zaman alabilir. Hem işleriyle uğraşırken hem de twitterda tutarlı olarak zaman harcarlar. Önceliklerini iyi belirlerler ve zamanlarını verimli kullanırlar. İlişki geliştirmenin günlük değil ancak tutarlı bir çalışmayla aylar alabileceği gerçeğini iyi bilirler.
EĞLENCE
Aynı tweetleri sürekli olarak görmek can sıkıcı olabilir. Dolayısıyla etkili tweeterlar değişik konulardan konuşabilirler ve o konularla ilgili ilgi çekici mesajlar bulup paylaşabilirler.
NEZAKET
Siz onlara bağırıp çağırsanız da onlar size bağırmazlar. Eleştirildikleri zaman önce teşekür ederler. Nezaketlerini her zaman korurlar.
DİĞER ETKİLİ TWEETERLARLA BAĞLANTI
Etkili tweterlarla ilişki kurmanın onları daha etkili bir tweeter yapacağını bilirler. Onlardan gelen mesajları retweet ederek paylaşırlar böylelikle networklerini kollarlar. Ve takipçi sayısını katlarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder